Riska rendszer
 
A RISKA rendszer több, mint 30 éves tapasztalattal a háta mögött támogatja a tenyésztők, telepvezetők és állatorvosok munkáját. Egyedülálló módon szolgálja ki a telepen dolgozókat, valamint az országos irányítószerveket, teljeskörűen lefedi a törvényekben és szerződésekben előírt adatjelentési kötelezettségeket. Világviszonylatban is kiemelkedő, telep-szintű adatbázis elérhetősége és elemző rendszere, mely több tíz évre nyúlik vissza. A rendszer az állattenyésztő agronómus, az állatorvos, az energetikus, a műszaki vezető és a pénzügyi menedzsment információ igényét szolgálja ki. Minden üzemeltetéshez szükséges adat, információ elérhető és lekérdezhető. A tejelő üzemek számára kapcsolatokat épít ki és tart fent a bonyolultabb, számítástechnikai vezérléssel ellátott rendszerekkel.
 

 

A rendszer működése

 

A RISKA folyamatos fejlődése közben követi a szabályok, törvények, elvárások alakulását.


Partnereinkkel való együttműködésünk része, hogy készek vagyunk egyedi fejlesztések készítésére.

Rugalmasságunk eredménye a telepi RISKA, mely figyelembe veszi a telepek csekély internet elérését és nem terheli a hálózatot

 

Cikkek, tanulmányok előadások

A RISKA fejlesztése és terjesztése közben nem hanyagoljuk el a cikkírást és az előadásokat.

Fontosnak tartjuk hozzáférhetővé tenni a sajtóban és a konferenciákon való megjelenésünk eredményeit.

Reméljük ezek az anyagok segítik a RISKÁVAL való megismerkedést és örömmel publikáljuk a felhasználók beszámolóit, fényképeit, videóit is.


 

 

A Riska rendszert használók, tenyésztési és termelési adatai bekerülnek az országos Riska adatbázisba. A telepi adatokból országos statisztikákat is készítünk, melyeket viszonyítási alapként használhat a saját telepi adatainak elemzésekor és értékelésekor.

A saját és országos adatok napi átlagának alakulása tanulságos a saját értékek megítélésekor. A Statisztikák az elmúlt napig érvényes havi és éves átlagértékeket mutatják. A termelési és szaporodásbiológiai átlagértékek sok mindenre felhívhatják a figyelmet, a konkrét telepi adatokkal való összehasonlítás egy új szolgáltatásunkon keretében hamarosan elérhető.

Amennyiben szeretne részt venni a fejlesztés folyamatában kérjük jelezze felénk a riska@riska.hu e-mail címen!

   

 

Az elmúlt 30 nap országos kezeléseinek elemzése​

 

 

 

 

Több üzem adataiból képzett átlagok megjeleníthetők táblázatokban és grafikonokon is. Mód van csoportok önálló kezelésére, érdekeiknek megfelelő elemzések, modellek készítésére, folyamatosan végezzük a törzskönyvezési és állategészségügyi jelentések összeállítását és továbbküldését határidőre, bármilyen elvárt formátumban.

 

 

Csoportok képezhetők a fajták, az állategészségügyi területi tagozódás vagy az egy cégcsoporthoz tartozó, távoli telepek adataiból. Központi adatbázisunk használatával nagymértékben javítható a központi irányítás hatékonysága, nem csak a rendszerek központjában, hanem a telepek szintjén is.


 

 
Az állategészségügyi és állattenyésztési modul segíti az állatorvos és a tenyésztő gazda munkáját:

  • Lekérdezhető a kórelőzmény, valamint a kapott kezelések
  • Kontroll vizsgálatokkor, vakcinázásra való visszahíváskor egy elektronikus eszközre küldött lista segíti a szakembereket.
  • Figyelemfelhívás a várakozási időre (gyógyszeres kezelés után fejésnél vagy vágóhídra küldéskor)
  • Ellenőrizhető származás
  • Készíthető párosítási terv
  • Van takarmánykészlet ellenőrzés és takarmányadag összeállítás
  • Készletgazdálkodási rendszer segíti a gyógyszerek, a spermák és sokféle anyag felhasználását.

Az állatállomány takarmányigényének ismeretében pontos készletgazdálkodás alakítható ki. Meghatározható a takarmányok beltartalmával szemben az igényelt paramétereknek megfelelő takarmányok vásárlása.